Vlaggensysteem voor professionals

Training biedt professionele opvoeders handvatten om seksueel gedrag adequaat te beoordelen.

Vlaggensysteem

Vraag jij je als leerkracht geregeld af wat gezond seksueel gedrag is en of bepaald seksueel getint gedrag van een leerling nu wel of niet passend is? Raak je met je collega’s dan ook nog in discussie over wat wel en niet klopt en hoe jullie het aan kunnen gaan pakken? Dan kan het Vlaggensysteem helpen om zicht te krijgen op de seksuele ontwikkeling van het (puberende) kind en vooral ook hoe je daar als leerkracht het best op kunt reageren. Het Vlaggensysteem, ontwikkeld door Movisie, biedt professionele opvoeders handvatten om seksueel gedrag adequaat te beoordelen, het bespreekbaar te maken en om gepast te reageren.

Deze bijeenkomst kan los gevolgd worden of kan jou als leerkracht enthousiast maken om daarna de basistraining (2x 3 uur) bij ons te gaan volgen. Deze basistraining kan in de meeste gevallen vanuit jouw scholingsbudget gevolgd worden.

De bijeenkomst duurt 1,5 uur en kan op school (afhankelijk van het aantal deelnemers) of bij Centrum 16•22 gevolgd worden: Centrum 16•22, Brouwersgracht 2, Den Haag.